jag gillar werlabs

jag samarbetar med WERLABS och det har jag gjort i ett par år nu. Det började med att jag tog prover efter att ha känt mig hängig, bundit en massa vätska i kroppen, fått risigt hår och så den där tröttheten som inte går att sova bort. Jag tog prover på min sköldkörtel och det visade sig att jag har hypotyreos. Och jag är verkligen inte ensam. Vi är nästan en halv miljon som är diagnosticerade med hypotyreos i Sverige och 8 av 10 är kvinnor.

Så hörde werlabs av sig och ville samarbeta med mig, så det blev KARIN BJÖRKEGREN JONES-PAKETET Ett paket med alla de viktiga testerna som man behöver ta för att kunna kolla sin sköldkörtel. Jag försöker hålla koll på mina värdena. Och du vet väl att du får 10 procent om du skriver KARIN i kampanjrutan innan du ska betala. Och det gäller alla Werlabs prover. Bra va?!

Jag har fått en del frågor om vad gör man sen när man fått sina svar och det visar sig att man har dåliga värden. Ofta om tar ett test brukar det bero på att man inte mår bra. Så var det i alla fall för mig. När jag sen fick svart på vitt att jag hade hypotyreos tog jag reda på så mycket jag kunde. Jag gick med i olika grupper på Facebook. Blev medlem i SKÖLDKÖRTELFÖRBUNDET.

Jag visste att jag ville ha NDT, naturligt sköldkörtelhormon och inte Levaxin, så jag stod i kö i ett år för att få komma till privatläkaren Gunilla Saupe som skriver ut NDT. Det är tyvärr inte många läkare i Sverige som gör det, alltså skriver ut NDT. Vi har alla olika sätt att tampas med de problem vi får. Jag säger inte att mitt sätt är bäst, men för mig fanns och finns ingen annan väg. Men en sak som jag är fullständigt säker på, det finns inte en väg som fits all. Vi är alla olika och har olika förutsättningar. Jag är för skräddarsydd vård och att vi har komplementär vård i Sverige.

Om ett par månader lämnar jag in manus till nästa bok. Vad tror ni den ska handla om? Sköldkörteln så klart. Å vad jag hoppas ni kommer att gilla den.

Så ni med sköldkörtelproblem, vad skulle ni önska att boken innehöll?

7 reaktioner på ”jag gillar werlabs”

 1. Anne Furuliden

  Tips och råd, har haft detta i ca 15 år och jag går bara upp i vikt fast jag äter bra och tränar mycket. vart man vänder sig och vad man ska tänka på. vi är alla olika och har olika förutsättningar med utgång från det, lite olika infallsvinklar. Är alltid trött och är även i klimakteriet, hur gör man för att bli pigg? ja många frågor. ser fram emot boken. Tack för dina inspirerande mejl. Kram Anne

 2. Hur man hittar rätt hormonbalans sedan man tillsätter yttre hormoner. Hur ofta man bör ta blodprov. Hur man kan belasta kroppen om man luder av överproduktion, hård träning alltså. Vad man ska tänka på med kosten. Om tillståndet kan gå över, variera eller vara bestående. Vad som utlöser?! Om o hur man kan leva normalt igen? Massa frågor.. det är det jag kommer på just nu. Tack för du skriver boken!!! Sedan, vilka läkare du rek. Gunilla, hercare, vart du tycker de vet mest om detta, som man ska vända sig. Är allt privat? Kramar.

 3. Jag tänker att det vore intressant med en ungdomsvinkel (och barn). Om det bryter ut redan som ung kvinna, som hos min 16 åriga dotter, nu utan mens och 182 lång..pga hormonobalans i sköldkörteln. Hon lider..vill inte växa mer, vill få mens som alla andra. Problem också o jobbigt då hon elitsatsar på en idrott. Nu vet vi inte om hon kan fortsätta pga kroppen sliter ut sig själv så. O då kanske det blir farligt rent fysiskt att lägga på mer yttre träning, tills allt lagt sig i balans, om det någonsin kan det? Undra bara varför sånt här utlöses?? Kram..

 4. Sara Jansson

  Hej!
  Skriv gärna lätt-läsligt men gå ändå in på vissa detaljer om du förstår vad jag menar! Många böcker i ämnet blir svåra att förstå när det bara matas på med fakta och för detaljrikt.
  Blanda on recept här o där på god o nyttig mat (du är kunnig!) Skriv också gärna om matens betydelse och olika kostråd men att det är olika för alla. Kolla även de som radiojoddat eller opererat bort sköldkörteln helt. Jag upplever att det onte finns så mycket info där om att medicineringen också kan vara säsongsberoende, alltså ta mer medicin på vintern o mindre när ljuset kommer tillbaka. Så är det för mig men kanske inte för andra. Det skiljer så mycket för vissa, medans andra mår bra på Levaxin!

 5. Anette Fyrgård

  Hej Karin,
  Jag skulle önska det va bra om det fanns med att hypoteros kan vara svårt att upptäcka om man själv som patient inte är ihärdig. Jag har haft diagnosen i över 20 år, och ätit Levaxin lika länge. Innan diagnosen så fick jag höra från läkare i Allmänvården – du är trött för du är småbarns mor och massa annat goja. Mina värden va när man tog det traditionella blodprovet helt inom ”normal värdena” . Inte förens jag till slut fick kontakt med en specialist och denna skickade mig till Sofiahemmet för ett cytologi prov, så fann de att jag hade både en inflammerad och skrumpen sköldkörtel., och hypoteros som följd.
  Det har varit oerhört svårt att ställa in rätt dos efter det eftersom mina blodvärden ligger inom det normala. Och det spelar ingen roll hur många gånger jag berättar detta för de husläkare som jag har haft kontakt med genom åren, utan jag får höra att den dosen jag tar är vanlig…..alltså ”vanlig”….men är den anpassad till mig?? så tröttsamt.
  Kram
  Anette

 6. Petra Stålsköld

  Precis hittat till dig. Lyssnade på podden vägen mot paradiset. Är sjuk i sköldskörteln i många år nu. Började med knölstruma tog bort halva delen och utvecklade då graves sjukdom. Har under många år haft ont i kroppen med dålig sömn laborerande med mediciner. Men tog nu steget och åkte till Norge och balderskliniken. Möttes där av en heltannan syn om kroppen och hur den mår. Fantastiskt: men nu startar ett större intresse hos mig hur påverkar kosten oss som är sjuka? Kan vi bli bättre med ndt och se övervad vi stoppar i oss. Känner att jag är snart 50 år och vill kunna leka med barnbarnen mm utan att bli säng liggande i några dagar efter då de varit här..

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *