Arvet efter dig Kim

 I min podd KVINNOLIV SOM DU KAN HÖRA HÄR träffar jag alla medverkande i mitt lilla hus på puckeln. Som jag tycker om min lokal som ligger just på Hornsgatspucklen i Stockholm. Jag fick ta över den av skådespelerskan Kim Anderzon innan hon dog och det känns så fantastiskt fint att fortsätta att föra kvinnokamp, fast på mitt sätt från det här huset som var hennes replokal. Jag och Kim var under cancerbehandling samtidigt. Kim var mamma till en av mina barndomskamrater och jag har alltid sett henne som en förebild. Hon tog plats, med humor fick hon fram sitt budskap och hon var en kvinna som aldrig lät fåfängan ta över. Och ända var hon alltid den kvinna som lyste starkast och jag tänker att det var kanske just därför. Kim spelade huvudrollen i Den skalliga primadonnan ända tills cancern tog henne. Hon la in det i pjäsen. Hon drog upp kjolen och skojade om sin kateter. För så var det hon hade enorma smärtor. Hon var tvungen att ha kateter men hon ville inte sluta spela teater. Jag har aldrig träffat en kvinna som hon. Jag har haft förmånen att följa med hennes dotter Tintin på så många föreställningar med henne. Dels på Pistolteatern när hon var del av en ensemble, men också senare när hon satte upp egna föreställningar med sig själv som gick för fulla hus varje spelkväll i många många år. Tack fantastiska Kim för att jag fick ta del av din enorma kvinnokraft. Och tack för arvet du överlät till mig. Jag lovar att förvalta det väl. Så här såg Kim ut när jag lärde känna henne. Jag var tolv år och hade flyttat till Stockholm från Norrviken. Jag började i Tintins klass i Eiraskolan och vi blev kompisar direkt. Tintin tog med mig till Pistolteatern och vi såg pjäsen Vi betalar inte, Vi betalar inte av Dario Fo och jag hade aldrig sett nåt liknande. Fångad av en stormvind.

Har du blivit fångad av en stormvind av en annan kvinna? Berätta

 

 

HÄR HITTAR DU KVINNOLIV  

 

2 reaktioner på ”Arvet efter dig Kim”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *