vad är hönan och vad är ägget

mina svartaste dagar tappar jag styrkraften.
Är så trött på diagnoser. Och på att det ska vara så förbenat svårt att hitta en läkare som ser kroppen som en helhet.
Jag tänker på när jag i början av 2012 gick till min husläkare och sa att jag inte mådde bra. Att jag trodde att jag styrdes för hårt av pms. Att det knappt tog en kvart så hade hen skrivit ut antidepressivt, utan att ta ett enda test på mig.

Några månader senare fick jag inflammatorisk och hormonell bröstcancer.

I mars 2013 efter alla cancerbehandlingar fick jag diagnosen hjärtsvikt som en biverkan av alla behandlingar. Jag avstod den tuffa medicineringen som hjärtläkaren föreslog, efter att ha läst på om medicinernas olika biverkningar. Jag läkte hjärtsvikten med hjälp av Q10 Patrick Wahlberg som driver Greatlife och skrivit en viktig och bra bok PXP – ditt bästa jag guidade mig och berättade om forskning och vetenskap utomlands. Några år efter kom så forskning i Sverige. Ja, det visade sig att Q10 kan hjälpa vid hjärtsvikt.

Jag avstod också antihormoner i fem år som man rådde mig att äta i förebyggande syfte. Jag läste på om biverkningarna och bestämde mig själv för att inte äta. Ett mycket svårt val.
Jag är inte emot medicin, men jag vill vara förberedd och läsa på om syntetisk medicin och dess biverkningar. Och OM det finns alternativ vill jag veta om det och ha möjlighet att välja det.

December 2015 fick jag lymfödem i min högra arm som biverkning av cancerbehandlingen.

April 2016 sedan tog jag mitt första SKÖLDKÖRTELTEST på WERLABS. DET testet visade att jag hypotyreos och när jag skickade mina provsvar till de olika läkarna jag träffat under min cancerbehandling så fick jag svaret: Ja, fast testerna visar att värden blivit något bättre. Det hade alltså sett att jag hade underfunktion i min sköldkörtel och valt att inte delge mig det?!
Så då till det viktiga.

2013 tar jag kontakt med Mia Lundin. Jag tar olika tester som bland annat visar att jag har högt serotonin. Det jag inte verkar producera särskilt lätt är gaba. Som tydligen är kroppens lugn och ro hormon.

Så summa sumarum, och detta är alltså helt ovetenskapligt och nåt jag själv sitter hemma och fnular på.

Om man skriver ut antidepressivt borde det inte då vara alldeles självklart och lag på att man 1, kollar sköldkörtelvärden hos en person. LÄS HÄR om saker att undvika vid Hypotyreos 2, Kolla serotoninhalten hos den som man tänker skriva ut SSRI-preparat till. För om personen redan har höga doser av serotonin är det kanske inte det som personen behöver. Och vad händer om en person får överskott av serotonin och istället kanske har underskott av nåt annat?

Ni förstår vad det kan snurra i mitt huvud.
Så läser jag detta I Aftonbladet om kosttillskott

”Mellan 5 och 10 procent av alla fertila kvinnor tros ha PCOS, polycystiskt ovarialsyndrom. Det är ett tillstånd som kommer av en obalans mellan könshormonerna och som kan ge en rad oönskade bieffekter: Övervikt, hjärt- och kärlsjukdomar, högt blodtryck och sist – men inte minst – infertilitet.
Syndromet är obotligt och innebär att den fertila kvinnan får äggblåsor som inte mognar. Ofta blir mensen oregelbunden och ägglossningen uteblir. Många har, på grund av syndromet, därför svårt att bli gravida.
Men nu kan det finnas hjälp att få.
Känsligt samspel
Mindre studier tyder på att kosttillskott med inositol, ett specifikt ämne som finns i alla levande organismer, kan öka möjligheten att få barn trots PCOS.
Jakob Saliba, gynekolog, förklarar hur det fungerar:
– Det är samspelet mellan äggstockarna och hypofysen som gör det möjligt för kvinnans ägg att mogna för befruktning. Hypofysen är som en termostat som känner av hur det står till med östrogen i äggstockarna och reglerar sin hormonleverans efter det.
Men östrogen bildas också i underhudsfettet och vid övervikt kan problem uppstå.
– Produktionen av östrogen blir för stor. Det uppfattar hypfoysen och minskar då sin leverans av hormoner till äggstockarna. På så sätt kan fetma slå ut ägglossningarna och utan dem kan man förstås inte bli gravid. Det blir en ond växelverkan, säger Jakob Saliba.”

När jag fick bröstcancer förklarade man det med att det var överskottet av östrogen i min kropp som gett mig cancer. Så egentligen vad man säger är väl att jag hade eller har, eftersom jag uppenbart har hypotyreos, att jag har obalanser i mina hormoner, i mina signalsubstanser. I hypofysen som liksom är generalen i kroppen. Jag gör vad jag kan för att må så bra jag kan. Jag håller koll på min sköldkörtel och äter naturligt sköldkörtelhormon och kosttillskott för att försöka stabilisera och balansera mig själv. Men jag skulle vilja ha nån att hålla i handen. Men när man väljer den alternativa vägen till läkning hänger alla ens beslut på en själv. Fy fan vad det är tufft.

Det är därför jag uppmanar alla att kräva Valfrivård. Dvs att vi ska ha integrativ vård i Sverige, det vills säga möjligheten att välja vård, där just beprövad alternativvård ingår. Det borde bli en valfråga. Jag kommer att återkomma till det i andra inlägg.

Men tills dess tar jag mina prover WERLABS Du vet väl att du får 10 procent om du skriver in koden KARIN när du tar testet. Jag ska snart ta nya tester eftersom jag håller på och ställer in dosen av NTD och det kan ta sin lilla tid. Och jag är noga med kosttillskott och väljer bara de bästa på marknaden. Jag samarbetar också med GREATLIFE gå in här och köp de bästa kosttillskotten. Du får 10 procent på ditt första köp om du skriver in koden YOGAVITA när du handlar. Och läs artiklarna på Greatlifebloggen. Patrick är så oerhört kunnig och jag har honom att tacka för så mycket. Tack käre Patrick för att du hjälpte mig med hjärtsvikten. För vem vet om jag hade tagit medicinen som hjärtläkaren skrev ut. Jag kanske hade haft kronisk hjärtsvikt, njursvikt och ännu lägre blodtryck som var några av biverkningarna som medicinen kunde gett mig.

Och ps, gå med i gruppen Valfrivård som drivs av Siri Lundström på Facebook. Jag hoppas och tror att ju fler vi är som står bakom möjligheten att välja just valfri vård. Så måste man lyssna på oss. Vi måste bara gå ihop oss. Ni vet väl tillsammans är vi starka.

INTRESSANT LÄSNING om hur du kan balansera din sköldkörtel på 4 veckor

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *