del 2 hypotyreosresan fortsätter

Jag skulle ju fortsätta min kamp för att bli fri hypotyeros.
Egentligen är ju min fråga, hur länge har jag haft det här?
Hur länge har ja haft underskott?

Jag skickade mina första provsvar från Werlabs till några olika personer som jag litar på en onkolog, en antroposofisk läkare, en näringsterapeut, sköldkörtelföreningen på Facebook och en hormonexpert. Jag skrev i mitt tidigare inlägg om min hypotyreosresa att svaren jag fick var olika och att det gjorde mig förvirrad.

Men bland annat skrev en av läkarna att mina TSH-värden gått ner sedan min cancerbehandlingen.
Men då tänker jag om mina värden var högre då, varför var det ingen som sa något då?
Alldeles särskilt när jag läser om att det inte är bra med olika former av mediciner om man har TSH, som SSRI-preparat eller betablockerare. Ni vet ju att jag fick hjärtsvikt av cancerbehandlingen. Mitt hjärta var nere på 30 procent. Jag har skrivit om det här i bloggen, men jag bestämde mig för att läka det naturligt. Trots att hjärtläkaren varnade mig och faktiskt ville tvinga mig att ta den medicin han skrev ut, varav en var just betablockerare.

Det är många som tycker jag är larvig som inte vill ta den medicin som läkarna skriver ut. Som ifrågasätter. Men jag är så rädd för biverkningar och uppenbart var min känsla för kroppen rätt. Att ta betablockerare vid hypotyreos är ingen hit. Och det blir mer och mer uppenbart att den läkaren gjorde så många fel. Han tittade alltså inte på mina värden. Han bara skrev ut nåt som han förmodligen alltid skrivit ut när det sitter en patient med hjärtproblem. Utan att tänka den här kvinnan är här för en biverkning. Den här kvinnan har genomgått tuff cancerbehandling. Hur är hennes värden? Hur har hennes värden varit? Jag tycker det är sjukt läskigt och typ kriminellt att en läkare som gav mig 15 minuter, som jag aldrig träffat tidigare och som inte bemödat sig med att läsa min journal skrev ut mediciner som hade kunnat ge mig fler biverkningar och framförallt hade varit farlig för min hypotyreos. En hjärtsvikt som jag med hjälp av min vän Patrick Wahlberg på GREATLIFE (gå in här och du får 10 procent på ditt första köp om du skriver in YOGAVITA i kampanjrutan alltså läkte med Q10.
Är inte det otroligt?
Är det inte fantastiskt?

Men det är det jag menar. Vården måste bli mer personaliserad. Vården måste titta mer på helheten. Och att även om vi alla är människor så är vi olika i vår sammansättning.
Vi lever olika.
Vi tampas med problem olika.
Vi har genetiska saker med oss.
Vi äter olika.
Vi tränar olika.
Några har med sig sömnproblem, andra sover som små prinsessor.
Vissa har världens sämsta ämnesomsättning, medan andra kanske har för hög. Vi är olika. Kanske läge att vården förändras. Och just därför blir jag mer obstinat när det bara finns ett enda läkemedel i Sverige som skrivs ut om man har hypotyreos. Sånt gör mig bara mer och mer säker och min fråga blir Svensk sjukvård hur bra är den? Borde inte sjukvården alltid ligga i framkant?
Sköldkörtelsjukdomar är vanligt och drabbar omkring fem procent av befolkningen, i första hand kvinnor.
Titta på de här siffrorna:

Den vanligaste formen hypotyreos drabbar cirka 2-3 procent av alla kvinnor, vilka insjuknar 5-10 gånger oftare än män.

Det är en hög siffra. Det här är alltså de som är diagnosticerade. Tänk alla som inte fått diagnosen. För när du fått diagnosen det är då problemen börjar…

Det finns ingen hjälp att få om du inte nöjer dig med att husläkaren skriver ut levaxin. Många, många får en massa biverkningar med levaxinet och dessutom verkar det vara svårt att ställa in dosen. Men främst, de flesta får fortsätta att äta levaxin för resten av sina liv.

det svåraste verkar dock vara att få till att göra testerna. Man får tjata för att göra rätt tester. Och när testet gjorts, och du kanske fått din diagnos. Så kan Du försöka få din husläkare att skicka en remiss till en endokrinolog. Men som jag förstått är husläkarens uppgift att hålla kvar oss vid den primärvården dvs vårdcentral och husläkare. Har du tur finns det en expert på sköldkörteln på någon vårdcentral. Men det verkar vara osannolikt.

Pratade med Ersta sjukhus, försökte förklara min situation. Hen hänvisade till att skaffa remiss, men sa precis det jag skrivit ovan, förmodligen får jag avslag. Sannolikheten att man får komma till en expert är alltså högst otroligt.

Moment 22.

Allt handlar ju i mitt liv om att bota de här jävla biverkningarna som läkemedel eller behandlingar orsakat.
Jag är så trött på det.
Jag vill inte ha andra biverkningar. Jag vill läka kroppen. Jag vill hjälpa den att fixa det här själv och jag fattar det är svårt. Men jag behöver er hjälp.

Också för att samla material. Information om hur man går tillväga.

Jag vill hitta en endokrinolog som jag kan prata med. Jag vill hitta en expert på hypotyreos. Jag vill hitta en expert som intresserat sig för helheten och som tror och tänker att man kan läka naturligt. För det är så med mig. Jag vill läka naturligt.
Men ta levaxin är det flera som uppmanat mig att göra. Jag vill inte det. Dels för att jag träffat den ena efter den andra som vill sluta äta levaxin, som har fått jobbiga biverkningar av levaxin. Jag vill inte äta en medicin för resten av mitt liv. Jag vill inte det. Och i min värld när det bara finns ett medicin som erbjuds inom sjukvården då väcks motvalskärringen i mig. Jag ska fan hitta ett annat sätt.

Jag läkte min hjärtsvikt med Q10, efter ett par år kom undersökningen som visade på just det. Att Q10 kan läka hjärtsvikt.
Tänk om det går att läka hypotyreos naturligt?
Men det är kostsamt.
Det är dyrt.
Och jag tycker att det borde vara självklart att jag fick hjälp med det i vården. Jag ska ta reda på hur antroposoferna tänker kring hypotyreos.

För vad är ett vårdval? Om man inte får välja?
Det borde finnas en plats för oss som inte bara nöjer oss med den sjukvård som erbjuds. Att vi också har möjlighet att välja som man så framgångsrikt får göra i länder som Schweiz och Tyskland.
Vi som vill kunna välja både och.
Vi som tycker att integrativ vård är den vård som hjälpt oss mest när vi var sjuka.
Jag tror att framtidens sjukvård ligger i mötet mellan det alternativa och den traditionella vården.

LÄS DET HÄR

Vad du än tänker låt inte Vidarkliniken gå i graven. Skriv under. dela. Jag läkte på vidarkliniken efter alla cancerbehandlingar. Läs texten jag länkar till ovan och dela den. Gå in på Värna Vidarklinikens hemsida och ge ditt stöd.

INTEGRATIV VÅRD ÄR DEN MEST RÄTTVISA VÅRDEN. INTEGRATIV VÅRD ÄR FÖRMODLIGEN DEN MEST JÄMSTÄLLDA VÅRDEN.

8 reaktioner på ”del 2 hypotyreosresan fortsätter”

 1. Enligt flera läkare har sköldkörtelproblem och bröstcancer ett samband. Kraftig riskökning. Se bl a http://Www.drbrownstein.com

  Många läker hypo hyper o Hashimotos mha jodprotokollet. 1/3 brukar kunna sluta med Levaxin helt och 1/3 dra ner dosen, enligt jodläkarnas kliniska erfarenhet.

 2. Dragana Jansson

  Hej Karin!
  Tack för din blogg.
  Ville bara säga att det inte är säkert att man får hjälp hos en endokrinolog.
  Jag blev remiterad men den läkaren har förutom att inte hjälpa mig alls, skrivit en massa fel i min journal, så som att jag är rökare. Jag har aldrig rökt.
  Jag kämpar fortfarande och det är minst tio år sedan jag blev sjuk med som det på senare tid visar sig vara Sjögrens syndrom.
  Det är som du säger dyrt att försöka klara sig utan den vanliga vården.
  Kämpa vidare.
  Hälsningar
  Dragana

 3. Hej. Har du kollat in den här sidan? Kolla länken. Det handlar mest om histaminets roll i kroppen men hon är väldigt påläst och tar reda på mycket fakta och forskning om hur kroppens olika ämnen påverkar varandra. Om inte annat kanske hon kan tipsa dig vidare.
  http://healinghistamine.com

 4. Hej, tack för din inspiration o klokhet!
  Har lyssnat på Dr Helena Rooth Svenson, via Integrativ-medicin, hon verkar ha mkt kunskap kring detta ämne kanske hon kan hjälpa.
  Kram Monica

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *