minimera inte mig

Precis innan jag (bara ett par månader faktiskt) fick min cancerdiagnos var jag hos min husläkare. Jag var låg och jag kände att min menscykel, min pms, mitt uppochnerhumör var jobbigt att leva med. Vad tror ni han skrev ut? Jo, så klart ett SSRI-preparat. Det var andra gången i mitt liv som jag tog det. Och jag lät honom skriva ut det, fast jag nånstans visste att det inte var vad jag behövde. Jag åt det några månader, men slutade eftersom det inte kändes bra.

Så drabbades jag av cancer ett par månader efter och när mina cancerbehandlingar var över skickade jag mitt urin (med hjälp av Mia Lundin) till Usa för att kolla om jag hade några brister. Men framförallt var det inför mitt beslut om huruvida jag skulle ta antihormoner eller inte. Det här var innan Werlabs och det var inte billigt att skicka prover till Usa. Jag har skrivit om det här i bloggen tidigare om ni är intresserade sök på serotonin eller antihormoner.

Får många frågor och mejl om hur jag tänker kring just antihormoner, men jag kan tyvärr inte svara alla personligen så snälla sök i min blogg. Jag har skrivit massor om mina tankar här.

Hur som det visade sig att jag trots alla behandlingar hade högt serotonin. Väldigt högt. Min kropp skapar serotonin. tack för det. Det jag hade/har för lite av är gaba. Jag är en glad skit i grunden, men jag har svårt att komma till ro. Jag måste tvinga mig helt enkelt. Bra att jag vet det numera.

Så läste jag någon undersökning om att det finns en risk med att skriva ut serotonin till människor som har högt serotonin och att det då kan det bli omvänt, dvs att man får mer ångest och oro i kroppen. Så vart vill jag komma? Jo, att det är konstigt att man alltid tänker att när en människa kommer och säger att hon är låg då ska man sätta in just serotoninhöjande preparat. När det som i mitt fall var tvärtom. Tänker att det borde vara självklart att man tar ett test på människor INNAN man skriver ut SSRI-preparat.

Överhuvudtaget tycker jag att man tar för lite tester på människor innan man skriver ut mediciner. Tycker att det borde vara en självklarhet.

Nu sedan jag gjorde mitt första test på Werlabs i april i år har det visat sig att jag har underproduktion i min sköldkörtel, dvs Hypotyreos Tydligen är det 400 000 människor i Sverige som behandlas för just det OCH tilläggas bör att mörkertalet är högre. LÄs HÄR SAKER ATT UNDVIKA VID HYPOTYREOS
Man kan ju undra hur länge jag gått omkring med underproduktion i sköldkörteln?

Läs i texterna ovan hur det känns att gå runt med underproduktion. Nu är det ju så att det är mer kvinnor än män som lider av detta och kanske är det därför man får så lite hjälp och istället skickas hem med just serotonin som ska göra en gladare… hur många gånger får inte kvinnor höra detta från läkaren: Du är i klimakteriet, det är vanligt med de här känslorna då.
Man får sämre ämnesomsättning när man blir äldre (de orden sa läkaren till mig i fredags)
Hur har du det hemma?
bla bla bla.

Varför, varför minimerar man kvinnors problem och känslor? Jag är så trött på det.
Minimera inte mig.

IMG_7323-1

Just nu samarbetar jag med werlabs och vi har satt ihop ett wellnesspaket som du hittar HÄR Och du får 10 procent rabatt om du skriver in koden KARIN i kampanjrutan. Och för mig var det självklart att det var just de olika proverna för sköldkörteln som ska ingå.

karin3_text_2000x674

och ps ps Har du sett Petra som driver härliga yoga/wellnessmärket SANTANI har fått en ny hemsida.

ÅÅÅ så fina grejer. Å jag är så glad om ett par veckor åker jag till Mallis och då får jag träffa Petra. men jag ska också hålla i yogan på tidningen Hälsas yogaresa till Mallorca. Im such a lucky girl.

_MG_4396

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *