hela sexlivet och halva makten MINST!

Jag säger gång på gång att vi måste prata mer om det som skaver, om det som gör ont. Vi måste göra det för att vi ska få den bästa hjälpen. VI MÅSTE! För ett tag sedan gick många ut och pratade om sina förlossningsskador i media. Det är bra, men det är helt sjukt att vi har det överhuvudtaget. Det är sjukt att kvinnor ska behöva vara rädda för att föda barn. Helt sjukt.

Det är också helt sjukt att vi i ett land som Sverige, där vi gärna tror att vården är så fantastisk. Att den är jämlik och rättvis. Det är den inte. Det är helt sjukt att ett land som Sverige har siffror som visar på förlossningsskador överhuvudtaget och att siffrorna är högre än andra länder. Och då finns det ändå ett mörkertal.LÄS HÄR
SJUKT
SJUKT
SJUKT

PÅ mina knipworkshops träffar jag många kvinnor och det allra viktigaste med dem är att vi kvinnor ska börja uppmärksamma våra underliv och att vi pratar om det som gör ont, skaver och känns. Men så klart också om det fantastiska med våra underliv. Kraften som finns där. Att det också är källan till så mycket härligt. Det är för alla tjejer/kvinnor/tanters rätt till ett lustfyllt underliv som vi måste börja prata om det som inte är bra. För att det ska bli bättre. För att vi ska få bästa vården och för att den ska bli jämlik männens.

För mig har det varit viktigt att prata om den uteblivna sexlusten under cancerbehandlingar och att ifrågasätta de antihormoner som vi som haft hormonell cancer ”tvingas” äta i minst fem år, med utebliven sexlust som biverkning. Där man inte tagit reda på vilka kvinnor som egentligen behöver äta dem och att tyvärr en skrämmande hög siffra äter dem i onödan med utebliven sexlust som påföljd. Och trots att så många kvinnor får cancer, så har man inte hittat på något kvinnligt viagra. Varför har man inte det? Kanske för att man år 2016 fortfarande inte tycker att kvinnors sexlust är lika stark/viktig/självklar som männens. Sånt gör mig arg. Det gör mig också arg att de stora pengakossorna som exempelvis cancerfonden inte pratar om det. Sexlust är inte bara SEX det är också lusten till livet. Till allt. Till de stora tuggorna i livet. Till att ha tillgång till alla viktiga delar i ens liv. I ens kropp. Jag valde att inte ta antihormoner som min onkolog ville att jag skulle ta och jag vet fortfarande inte om jag valde rätt. Men jag kände att jag ville inte leva ett halvt liv. Så stark är min sexlust. Lusten till livet. Som också är kraften.

Så jag brukar uppmana alla deltagare på mina knipworkshops att vi måste kräva att bli lyssnade på när vi kommer till läkare, gynekologer och barnmorskor. INGEN ska säga till dig att det är normalt att det gör ont. INGEN. Jag blir galen. Jag har hört så många historier om unga tjejer som kommer för att prata om att det gör ont när de har sex och de skickas hem med att det är normalt. NEJ!!!! det är inte normalt att ha ont.
Vi måste prata om det. Kräva att bli lyssnade på. Kräva att få bästa vården. För om vi inte gör det så blir det ingen skillnad. Så även om du inte har lust att föda barn, eller lämnat att föda barn bakom dig, måste du sluta upp kring de systrar som kommer att föda barn. Vi måste kräva att mer pengar läggs på förlossningarna. Inga barnmorskor ska gå på knäna och av trötthet eller stress ta fel beslut som gör att kvinnorna som föder barn blir drabbade. Inga fler kvinnor ska behöva bli drabbade och får de skador måste det finnas specialister dit de kan vända sig och få hjälp. För vart fassiken ska man vända sig? Hade män drabbats av förlossningsskador i samma utsträckning som kvinnor hade man genast avsatt pengar och bildat en specialistmottagning i varje landsting. Så allvarligt ser man på mäns sexualitet.

Jag fick ett mejl från en tjej som har förlossningsskador. Hon behöver veta vart hon ska vända sig. Jag gick ut och googlade och hörde också av mig till några gynekologer jag känner.
Och vet ni. Det här är helt sjukt.

Vi har höga siffror vad gäller förlossningsskador. Men INGEN enhet med professionell hjälp dit drabbade tjejer kan vända sig. SÅ nu vill jag att ni hjälper mig. Ge mig namn på obstetriker, läkare, kirurger. Avdelningar. VART SKA EN KVINNA VÄNDA SIG OM HON MISSTÄNKER ATT HON HAR FÖRLOSSNINGSSKADOR. Finns det nåt center där man utreder och tar på allvar.

ÅÅÅ tjejer vi måste höja våra röster för att höras. Så sprid gärna det här inlägget. Har vi tur kanske det finns en enhet nånstans i Sverige som kan hjälpa den här tjejen. Och alla andra tjejer.

390787_257836564281182_100001645211241_732245_697803026_n