stark också i stormen

_MG_0115moonsunbilder199

Från en dag till en annan kan livet förändras. Ta en ny riktning. Hur förbereder man sig för det? Hälsa och träning, ju äldre man blir, handlar mindre om snygga muskler och ett perfekt utseende, utan mer om att hålla hela vägen. Motståndskraftig. Stark också i stormen.

Jag är så fascinerad av kroppen. Jag borde blivit läkare. Kroppen och hur den funkar. Jag ska inte säga att det är ett mysterium, men det är stort. Fantastiskt stort. Att varje liten del av oss har en betydelse. Att allt finns där av en anledning. Typ allt från kindtanden, till mjälten, till levern, ryggraden. Till lymfsystem och tarmen.
Tarmen har ju fått uppgradering på senaste tiden och allt fler börjar uppmärksamma och tänka efter hur de äter, vad de äter och att tarmen faktiskt kan ha ett samband men än det ena, än det andra.
Lite som att hur tarmen mår, berättar mycket om hur du mår.
Förr sa man att blindtarmen var obetydlig. När jag var väldigt ung och åkte in på sjukhuset för att jag hade så ont i magen, ja, då passade de på att ta blindtarmen. Även fast den inte var inflammerad. De gjorde det i förebyggande syfte. Och fortfarande än idag tror många av oss att blindtarmen är en rest från förr, något som inte är viktigt.
Men LÄS HÄR
Ibland undrar jag om man inte är en försökskanin.
Vad menas med att ta saker i förebyggande syfte?
Hur tänker man där.
varför tar man nåt som inte är angripet av ex cancer eller ens är inflammerat.
Jag tänker på alla mina svårigheter att bryta ner saker. Och att varje gång en läkare skrivit ut antibiotika tex så borde han/hon också förklarat vikten av att jag måste äta probiotika eftersom jag inte har en blindtarm.
Jag har alltid känt. Och det är här vi kommer till det som är det flummiga. Jag har alltid känt att jag har svårt att bryta ner mediciner. Jag tar helst inte ens smärtstillande. Många har tyckt att jag är larvig (även läkare), men idag förstår jag.
Det är därför jag gång på gång uppmuntrar er läsare om att känna efter. Om att se er själva som experter. Att ifrågasätta. Att våga ställa frågor. Att våga vara obekväm.
Kroppen är en helhet.
Allt hänger ihop.
Ingrepp skapar på något sätt obalans i kroppen. Och efter ett ingrepp behöver vi hjälp att komma tillbaka till balans igen. Men det är faktiskt ganska absurt. När de tog mitt högra bröst fick jag ligga en natt på sjukhus. Det var vad som erbjöds. Men jag tjatade till mig två dagar extra. Nu när jag opererades i armen fick jag gå hem nästa dag kl tio. Då hade jag varit sövd i nästan fem timmar.
Rehabilitering och hjälp att komma tillbaka till balans igen. Den är ringa. Och man måste tjata och tjata, skrika och hojta för att bli hörd. Och för att få hjälp.

Jag har numera lymfödem i min ena arm. Men efter alla behandlingar känns det som att hela kroppen fortfarande. Ja, det tar tid att läka. Men det känns som att kroppen gråter stilla. Den fylls med vatten. Jag har gått upp i vikt. Jag har fått celluliter.
Det är nåt som inte stämmer. Men jag vet inte vad. Alla värden är bra säger dem. Men jag känner ju.
Jag läser och kollar vidare. Försöker ta reda på så mycket jag kan.

Därför blir jag så glad när min favorit Patrick Wahlberg. Han är en av ägarna till Greatlife som jag också samarbetar (eftersom de är sååå bra, bäst helt enkelt) med börjat blogga igen. Ibland tänker jag att Patrick säkert är trött på alla mina frågor. Nu senast det jag frågade om lymfsystemet, och mitt lymfödem. Om det finns nåt bra kosttillskott för att stärka det. Ja, jag är så tacksam då skriver han om det i sin blogg: LYMFSTÄDA. Hurra.

Och så klart gick jag in HÄR OCH KLICKADE HEM BRAIGA KOSTTILLSKOTT Om du går in via den här länken, så får du tio procent på ditt första köp om du också skriver YOGAVITA i kampanjrutan.
Jag köpte det han tipsade om för mig så klart, men så passade jag på att fylla på med annat som var slut i mitt egna lilla naturapotek.

Och som en händelse har mitt bolag Mrs Jones producerat några filmer till Medi som säljer kompressionsstrumpor bland annat. Här hittar du info om dem och informationsfilmerna.

4 reaktioner på ”stark också i stormen”

  1. Hej Karin, den här veckan har Malou i sitt f m -program tagit upp frågan ’Efter Cancern’ och låtit personer komma till tals som genomgått cancerbehandlingar, men ingen rehabilitering – bristen på ’Efter Cancern’, dvs rehabilitering och om alla konsekvenser av cellgiftsbehandlingar. Hade gärna sett dig där i Malous soffa … det är såå givande men oxå smärtsamt att läsa om dina upplevelser och erfarenheter. Kram

    1. Tack snälla du. Ja, jag har aldrig blivit inbjuden till Malou. Men kanske är det för att jag inte är så pro vare sig Cancerfonden eller läkemedel. Att vara en person som vill att man ska ha möjlighet att läka genom komplementär medicin (att man blandar västerländsk medicin med alterantiv) ses inte på med blida ögon tyvärr. Kram

  2. Tania Donis

    Läste precis en holländsk artikel om att man ska försöka sova på vänster sida. Då dräneras hela lymfsystemet under natten. Det var en läkare som hade skrivit det.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *