sköna söndag

Jag har börjat med lite nya vanor på morgonen.
Dels dricker jag en shot med 1 msk olivolja blandat med en citron. Så dricker jag ett eller till och med två stora glas vatten för att skölja igenom kroppen.
Men så har jag börjat med det här DAILY TUMERIC

162

Göm inte att ni får 10 procent på ert första köp på Greatlife om du går in HÄR och skriver in YOGAVITA i kampanjrutan.

Ofta när jag är i Indien och träffar en ayurvedisk läkare, så säger de att jag borde ta en tsk honung på morgonen. Jag vet inte om det gäller alla, eller bara mig. Men, Enligt ayurvedan så blandar man ayurvediska mediciner i just lite honung. Så nu gör jag det med min Daily Tumeric.

Men det är skillnad på honung och honung. Inom ayurvedan värmer man till exempel inte honung. Så en tesked honung i teet är enligt ayurvedan big no, no. Eftersom man anser att alla näringsämnen förstörs när den upphettas före tillagning. Kolla upp om honungen är upphettad innan.

För kanske är det precis som med olika former av oljor, samma med honung att det alltid är kallpressat som gäller. Om man nu ska äta vegetabilisk olja överhuvudtaget. Trenden verkar ju just nu vara att man skippa också vegetabiliska oljor. Jag försöker att dra ner på det. Försöker använda kokosolja eller ghee istället. Men det blir den där matskeden med olivolja på morgonen, men obs obs. Viktigt att olivoljan är ekologisk och kallpressad, jungfruolja.
Någon som känner till de här rönen om vegetabilisk olja?

Har fått så många frågor angående kläderna från SANTANISTORE Särskilt den fina gråa huvjackan jag har på mig.

_MG_4532

Det verkar som att den utgår. Men den kommer under våren i vitt, superfin och den finns i svart. Då kan man kombinera den med den fantastiska jumpsuiten som kommer i svart. Jumpsuiten finns kvar i grått.

_MG_4517

_MG_4525

_MG_4364

_MG_4228
_MG_4266

Till våren kommer också de här tajtsen.

Ha en fin söndag. Själv tänkte jag ta en långpromenad med Pino.

2 reaktioner på ”sköna söndag”

 1. Lisbeth Richardson

  Hej Karin,
  Ang. veg. olja med dess fettsyror så har Victoria Boutenko skrivit i hennes bok ”Grönt för livet” (senaste uppdaterad) ett helt kapitel om ämnet.
  MYCKET tänkvärt och bra!
  Kort exempel: den långsamma björnen som som ska gå i ide, ska sova, lagrar mängder av omega-6 i sina fettreserver för den har en annan ämnesomsättning och behöver det.

  Omega 6 fettsyra gör blodet tjockare hos djur och människor och överskott av omega 6 har en tendens att stelna och orsaka inflammationer i vävnaderna.

  Efter att läst det har jag själv dragit ner om oljor och använder bara hampa- och linfröolja i dressing och steker i cocosolja. I boken förklarar hon bl.a. ett växande antal sjukdomar sammankopplas med obalans av essentiella fettsyror som vissa cancerformer och inte bara det utan även hjärtsjukdomar, depression, bipolär sjukdom, uppmärksamhetsstörningar, artrit övervikt och diabetes m.m.
  Victoria i sin tur hänvisar också till Susan Allports bok `The Queen of Fats´ som har en mängd referenser – (som jag själv int, ännu, kollat upp).
  I boken finns också en förteckning om förhållande mellan omega 3 och 6 i olika livsmedel. Där det bl.a. står att olivolja har 13 ggr mer omega 6 än 3.
  Tipsar dig verkligen att köpa den (uppdaterade) boken, om du inte har den.

  Namaste Lisbeth

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *