Kom med till Kreta i maj 29/5-5/6

För 24 år sedan var jag på Korfu. Det är enda gången jag varit i Grekland. Men nu i maj blir det mycket Grekland för min del. Dels har jag fått ett två veckors stipendie från Författarförbundet. Jag får bo i Ariane Wahlgrens hus i Aten ett par veckor i maj. Det ska bli så kul och spännande. Ge mig gärna tips. Vad får jag inte missa?

Men också är det kul då jag och min väninna Alexandra ska ha ett yoga, boot och powerretreat.
Vad sägs om en veckas bootcamp på Kreta i slutet av maj och början av juni. Förutom att hotellet erbjuder en hel del träning så får du yoga med mig (två gånger om dagen) och bli härligt peppad av Alexandra Pascalidou.

För vad är väl härligare än att tjuvstarta sommaren med sol och bad. Men också med att komma i form. Det här är den ultimata träningsresan. Och så den grekiska maten på det, ekologiskt odlad. fri från tillsatser och skit. Inga halv eller helfabrikat. Jag längtar efter att äta grekiska oliver och fetaost i väntan på maten. För grekisk mat är så god. Och du vet väl att på ön Ikarias bor de äldsta människorna. Ser fram emot föreläsningar av Alexandra när hon berättar om sitt andra hemland.
Och jag ser fram emot att slänga mig i det där turkosblå havet och känna mig som Meryl Streep i Mama mia. Följ med mig och Alexandra, jag lovar det blir en toppenvecka.

elounda-bay-palace-35378585-1413967377-ImageGalleryLightbox

(PS schemat är lite missvisande, det kommer ett nytt efter alla helger. Jag har gärna ledd ashtangayoga varje morgon och någon form av yogaaktivitet på eftermiddagen, kvällen som Pranayama, lugn yoga, yogaprat, meditation)

här hittar du bilder på det härliga hotellet

För vem? Alla kan vara med. Nybörjare och proffs. Fritidsmotionärer och sprinterstjärnor. Det här är en resa för dig som är beredd att träna lite hårdare och utmana dina rädslor genom att stå i bryggor och på huvudet. En resa för dig som vill äta nyttigt, njuta av sol och bad och öppna upp för nya vänner och visioner. Var? På femstjärniga Elounda på Kreta bor du lyxigt omgärdad av en vacker trädgård och två fina sandstränder. Detta är en storslagen anläggning i vacker Medelhavsarkitektur där spa, skönhetssalong och gourmetrestaurang finns inom räckhåll.

Här kan du läsa mer och boka

Här kommer några omdömen från ett yogaretreat i november förra året:

Vill börja med att tacka dig för vår underbara tid i Goa.
Jag hade två underbara veckor:) Känner att jag som ny yogautövare fick med mig så mkt.
Med små rättningar av dig att hitta rätt i övningarna upplevde jag att WOW, jag kan!
Hoppas jag får möjlighet att yoga för dig igen.

Vaknar klockan 06:00, smyger ner till strandrestaurangen – laddar med frukt och te för möta upp 14 fantastiska tjejer i den stämningsfulla shalan. Fokuserad på min matta – med blicken riktad mot horisonten – guidas jag av bästa Karin. Andas, fokuserar och utvecklas. Låter kroppen bestämma samtidigt som jag lyssnar på signaler, inifrån och ut. Hoppas på fler möjligheter till liknande möten och upplevelser, för att välbefinnande och kärlek.

Som den periodare jag var när det kommer till yoga så var denna yogaretreat i Little Palm Grove med Karin Björkegren Jones bland det bästa jag varit med om som träningsresa. Det är en lyx att få fokusera varje dag och få en proffsig och handfast ledning av Karin. Med skräckblandad förtjusning tog jag mig an mysorepractice och kunde i slutat av vår retreat känna att jag hittat en ny nivå på min yoga och lust att fortsätta mer kontinuerligt.Att vi också fick bo i ett litet paradis i Goa förstärkte upplevelsen ytterligare. /Britta

DE TIO FÖRSTA SOM BOKAR FÅR MIN NYA BOK Yoga – fysisk och själslig detox

9789155262563_200_yoga-fysisk-och-sjalslig-detox

2 reaktioner på ”Kom med till Kreta i maj 29/5-5/6”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *