probiotika

IMG_6002 Vad har de här produkterna gemensamt? Jo, probiotika

Känns som att tarmen fått ett ordentligt uppsving. För ett par dagar sedan läste jag det här: PRUTTAR KAN RÄDDA LIV Men tarmen är viktig. Där kan vi hjälpa eller stjälpa en stor del av vårt immunförsvar. Sedan jag blev sjuk har min tidigare hypokondrin förvandlats till ”action”. Jag är maniskt intresserad av att ha ett bra immunförsvar och en stor del av det hittar vi i tarmen. Ju mer jag lär mig, ju mer tacksam och fascinerad blir jag av kroppen. Hur fantastisk den är om vi låter den få ta plats. Om vi inte kör över den. Om vi börjar lyssna på kroppens signaler.

Jag skrev tidigare om hur viktig blindtarmen visat sig vara tidigare. Att det är som en livsreserv av alla de goda tarmbakterierna. Läste någonstans att 30 procent av vår befolkning lider av stressmage. Och att vi också äter läkemedel för mag- och tarmproblem för 2,5 miljarder kronor. Bara det kan vara en viktig anledning till varför människor nu letar alternativ till läkemedel (som i de flesta fall ger oönskade biverkningar) för att minska sina problem. De flesta har lärt sig att det är bra att äta probiotika efter en antibiotikakur. Men probiotika kan också vara bra för tänderna, skapa balans i underlivet, bra mot dålig andedräkt, bättre hud, mindre stressymptom bland annat.

En studie publicerad i British Journal of Nutrition, visade ett samband mellan tarmflora, hjärnan och stress genom att en specifik probiotisk sammansättning kan påverka vårt beteende och lindra psykiska stressymtom som nedstämdhet och oro.

Här kan du också läsaom att det vi stoppar i oss har stor på påverkan. Gå in då och då på Läkare för framtidens hemsida. Du hittar en massa toppenartiklar där.

Probiotika fyller på med goda bakterier i tarmen så att matsmältning och näringsupptag fungerar som de ska. Det är också viktigt att probiotikan innehåller prebiotika, dvs föda för de här bakterierna, så att de goda bakterierna ska kunna föröka sig och tränga undan de elaka bakterierna och hindra dem från att bli fler. Här hittar du en bra bok om hur viktigt probiotika faktiskt är

Jag äter probiotika från Greatlife. Du hittar länken: HÄR Glöm inte rabatten. Du får 10 procent på ditt första köp om du skriver in YOGAVITA i kampanjrutan.

Jag äter probiotika i perioder. Ibland tar jag en kortare paus. Jag tror nämligen på paus vad gäller det mesta.

IMG_5901

Så till det allra nya. Jag älskar bra hudvård. Jag älskar krämer och oljor. ja, mat för huden. Jag har letat bra hudvård en tid. Gått runt bland burkarna på Paradisets Matmarknads härliga hudavdelning. Där blev jag tipsad om märket Esseskincare Redan när jag läste om märket blev jag ”hooked” och nu har jag varit både på en hudvårdsbehandling hos Minna Snickars på Katarina bangata 29 i Stockholm och använt produkterna en tid. Och vet ni jag längtar till att få tvätta mig. Och smörja in mig. Hela serien bygger på just probiotika och prebiotika. På att man kan tillföra det från utsidan också. Och vet ni min hud mår så bra. Min hud är glad och också min tarm. Jag rekommenderar verkligen ett besök hos Minna. Hon är så fin och behandlingen var magisk. Hon gör det där lilla extra, som när jag låg med masken, jag då masserade hon mina fötter och händer. Älskar det lilla extra.

esse-Probiotic2

Ps jag tror det går bra med en liten pall, du fattar vad jag menar när du sett filmen…

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *