Låt hjärtat vara med

Jag har fått så många mejl och meddelanden efter gårdagens inlägg. Att vara under behandling är en så utsatt situation. Jag är fullständigt medveten om att det är stressigt och att det är ett tufft jobb för all vårdpersonal. Med alla indragningar inom vården. Och trots en stressig situation har jag träffat så många änglar på sjukhusgolvet. Så fantastiska personer som gjorde hela skillnaden. För nog kommer man ihåg empatin, den varma handen, klappen. Jag har hållit flera sjuksköterskor, vårdpersonal överhuvudtaget i handen vid olika undersökningar. Jag vet inte om det tagit längre tid för dem, men det har definitivt gjort det enklare för mig. Men det är sant. Den här stressen och den här inre oron som vi är många som går runt och bär på, den är inte bra. Kan det ens komma nåt bra ur stress? Läste den här artikeln. Stress och utmattning syns i hjärnan Jag säger bara hjälp. Undra hur min hjärna ser ut…

Det finns de som säger att vi går in i hjärtats tidsålder. Jag har aldrig kunnat gå någon annanstans än ditt hjärtat leder mig. Även om mycket analyseras för mycket. På italienska heter hjärtat coure. Courage betyder mod på engelska och kommer från latinets cor. Hjärta och mod hänger ihop. Jag tycker det är en fin tanke.

FullSize88Render

Igår läste jag också den här fantastiska artikeln: Spektakulär studie på hjärtsvikt och kosttillskottet Q10

Jag fick hjärtsvikt av cancerbehandlingarna. Framförallt av herceptinbehandlingarna.Herceptin påverkar hjärtat. Mitt hjärta var nere på 30 procent av sin kapacitet. Jag var trött, orkade ingenting, vilket i sig är förståeligt efter de här tuffa cancerbehandlingarna, vi som drabbats av cancer går igenom. Min kropp band en massa vätska och jag blev andfådd av minsta lilla. Ni som följt mig, vet också att jag blev väldigt tråkigt bemött av en hjärtexpert på KS, som typ krävde att jag skulle ta de två mediciner ha skrev ut för mitt hjärta. Men eftersom jag var där på grund av en biverkning, så tog jag reda på allt om de medicinerna han ordinerat.(du googlar på Fass) Ja, vilka biverkningar de hade. Det var biverkningar som njursvikt, lågt blodtryck (jag som redan har extremt lågt blodtryck) och faktiskt sämre hjärta. Jag blev så rädd och så ledsen. Men bestämde mig för att göra allt för mitt hjärta.

Jag tog hjälp av hypnos av psykoterapueten, hypnosterapeuten och dramapedagogen Inger Lundmark. Varje dag i några månader lyssnade jag sedan på en inspelad guidning där jag gick på en upptäcktsresa inne i min kropp. Jag kände in i märg och ben hur min kropp väcktes till liv, hur vi faktiskt jobbade tillsammans. Det var inte kropp och själ, utan mera kropp med själ.

Jag började med kettlebells och svingade den där tyngden för att pumpa hjärtat och jag började dricka gröna drinkar.

Min vän Patrick Wahlberg tipsade om Q10 från Innateresponse. GREATLIFE
Det tog ett halvår, så var mitt hjärta normalt igen.
Jag köper bara mina kosttillskott från Greatlife och här kan du läsa Varför

Och vet ni, ni får 10 procent på ert första köp på Greatlife om ni går in HÄR och skriver in YOGAVITA i kampanjrutan.

Å vad jag älskar att utvecklingen går framåt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *