guru Jones har ilsknat till

Bildtext. Det är ironi, måste tyvärr tilläggas eftersom många alternativa har svårt att förstå ironi. Nej, jag ser mig inte som guru. Men just nu är jag faktiskt väldigt lik min guruji. Det får jag väl ändå säga?

Jag är låg i dag. Jättelåg. Har fortfarande ont i kroppen. Pallar inte yoga, kan nästan inte gå. Hasar mig fram som en tant. Det värker i benen, i höfterna. Jag har också ont i äggstockarna, i magen, i solar plexus och i huvudet. Halsen värker. Den är svullen. Känner mig inte sugen på mat, fast jag vet att jag måste äta. Magen är det si och så med. Jag vaknade varje timme hela natten för att kissa, förutom att jag vaknade varje halvtimme hela natten av värken i kroppen. Munnen är full av svamp. Fan, det här är ingen lek. Cellgifterna är ingen lek. Men det ENDA jag just nu kan lita på som ska döda cancern i min kropp. Den dagen vi vet, på riktigt vet och kan se hur många som blir hjälpta, så kan jag lita på den alternativa vården. Först då.  Men tills den alternativa vården kan visa siffror på alla som blir hjälpta är det den svenska sjukvården som jag måste lita på. En person berättade för mig om ett gäng som suttit och fikat och att de flesta sagt att om de fick cancer så skulle de inte ta cellgift. Ett, var kanske helt onödigt att berätta för mig att jag och mitt val avhandlats på en fika. Två, hur kan man veta innan man är där?
Jag är så trött på allas åsikter om hur saker och ting ska bemötas. Att folk tycker så mycket om saker de faktiskt inte vet ett jota om.
Eller de som säger att de kommer aldrig att bli sjuka?
Jag har hört sånt också.
Hur tänker man där?
Men faktum är att var tredje svensk kommer att insjukna i cancer. Var tredje svensk. Antingen drabbas du, eller någon du håller av. Vill du inte då att de tar in tunga artilleriet?
Eller tänker du att du skickar ditt barn till John of God i Brasilien?
Alternativvården kan ställa så korkade frågor, skuldfrågor. Hur kan man säga till en cancersjuk; Du vet varför du fått cancer? Hur, fan, kan man säga så?
Ja, det har hänt. Inte till mig, även om jag fått mejl som på något sätt försökt lägga den skulden på mig.
Eller de kväkare som säger till folk som betalar dyra pengar, att jag kommer att se till att du inte får cancer. Det är olagligt. Man får inte säga så. Jag vet nu flera personer inom den alternativa vården som säger såna grejer. Tänk dig att ditt lilla barn blir sjukt, inte vill du att någon toker, eller galning, ska säga till din dotter; Du vet varför du fått cancer?
Man får inte säga så.
Man får inte.
Det är sånt som gör att jag vill hålla mig utanför det alternativa. Fast det är så viktigt för mig. Jag vill leva i samklang med naturen så mycket jag kan. Jag är alternativ, jag äter sånt jag tror på. Jag försöker hjälpa min kropp på många sätt, för att den ska orka igenom det här. Jag skulle önska att den alternativa vården och den svenska sjukvården kunde samarbeta, så att vi kan blanda det bästa av båda världarna och hålla koll på de som bara vill tjäna pengar på olycka. För det finns många såna inom den alternativa vården.Men, någon måste syna de här människorna som skonar sig på människors rädslor och att när man är livrädd för att bli sjuk grabbar efter halmstrån. Eller om man är sjuk hela tiden vill hitta en anledning en mening med att man blivit sjuk. Det finns ingen mening och det kommer du att att bli varse den dagen någon du älskar blir sjuk. Då.
När du är så inihelskotta ledsen för att den vackraste av dina vänner, ditt barn, din partner, din syster, din bror fått diagnosen cancer. Den där vännen, personen som du firat jular, lekt i sandlådan med. Den du vet allt om. Din lilla unge som du älskar mer än du älskar dig själv och som bara är glädje för dig och de runt omkring dig. Då kommer du att fatta att cancern slår till orättvist, som en jävla rysk roulette som vi inte verkar kunna styra. Men istället för att sitta på kammaren eller vid ett fikabord och tänka det drabbar inte mig, skänk en slant till cancervården. Till vår svenska sjukvård som faktiskt är vårt enda halmstrå.
Dessutom verkar cancern komma tillbaka. Det är min stora rädsla. Och när den kommer tillbaka kommer den med stor kraft. På loppet av några år, två år faktiskt har allt för många i min omkrets, både nära och i mina ganska nära omkrets fått cancer. Ett par har dött av cancer. Några har fått tillbaka cancern och då har den kommit tillbaka aggressivt. Riktigt aggressivt. Jag är livrädd för det. Jag kämpar nu för att överleva det här, men ändå gnager det, skaver det att det kan komma tillbaka. Vad händer då?Och för de som varit med om det.
Det är för deras skull jag skriver det här arga inlägget.
Jag har ju redan förberett er på bitchen Karin är på väg att bildas.

Så läste jag det här i dagens Expressen. Det är bra. glada nyheter

16 reaktioner på ”guru Jones har ilsknat till”

 1. Man måste får vara bitch. Det driver positivt.
  Gillar din jämförelse med din Gurus utseende. Lika fina!!! Heja dig! Jag fick höra av en yoga lärare att jag borde ta reda på varför jag fick cancer…leta i mig själv. Hon fick mig faktiskt att börja tro att jag skapat den själv….
  Stor Kram

 2. Först, du är så vacker! Du har varit en förebild för mig i många år och oj vad mycket jag hämtar från dina texter.
  När min mamma var sjuk råkade hon liksom vi anhöriga ut för samma sak som du nu skriver om. personer som ville utnyttja vår svaghet och få mamma att känna skuld och ånger. Oerhört tufft och svårt att ta när man redan mår som skräp. Det räcker att försöka tackla allt annat som kommer med sjukdom.
  Skickar en mängd styrkekramar!

 3. Jag blir också arg på sånt där. Läste på en alternativblogg någon knäpp-s.k.-expert som hävdade att cancer var en vän som talade om att kroppen hade fel miljö och att det är cellernas sätt att överleva till varje pris… Så uppenbart felaktigt då det är visat att normala celler har en självmordsfunktion så att de tar död på sig själva om de börjar balla ur. Och det är just den funktionen som inte fungerar som den ska i cancerceller. Denna man hävdade också sånt där som att vilken förmåga man har att bli frisk beror på hur ens föräldrar uppfostrat en att tro. Lite så. Helt uppåt väggarna galet och det gör mig så arg. Jag tror att det hjälper om man inte tänker onödigt negativt. Jag tror att inget är omöjligt för Gud. Men att komma och skuldbelägga sjuka under svepskälet att det ger kraft att lösa orsaken till sjukdomen det gör mig bara så arg! Stå på dig – kombinera det bästa av seriös alternativvård och västerländsk medicin! <3

 4. Åh vad rätt du har. Det är fantastiskt vad mycket bra som kommer fram i den medicinska forskningen. Sedan är vårt väsen så komplext så komplext. Lysande ingenjörskonst om man får uttrycka sig så :-). Det som kanske har gått lite snett är att komplexiteten i sig skapat en fragmentering som gjort att man lite tappat helhetsperspektivet och att kropp och sinne hänger ihop mer än vad vi kanske förstår alla gånger. Tänk om, precis som du säger, det lite mer andliga, eller snarare holistiska, perspektivet kunde vävas i hop med den naturvetenskapliga specialiseringen. Då får vi en fantastiskt växelverkan i forskningsframstegen tror jag. Ja alla dessa kvacksalvare. Inte bara alternativare. Vi har ju hela drösen av livscoacher också. Snabbkurser och sedan ska dom hantera din kris, din sorg, ja rubbet. Det verkar saknas något som gör att människor söker sig till dessa helmesyrer.Jag tror det är den kombination du efterlyser. Så kör hårt och bitcha på! Du om någon har kollen och rätten att uttala dig. Vi är många som håller med dig och tror på din kombination: den proffsigaste vården i världen och den fina holistiska sidan i yogan och din egen koll. Du har de bästa förutsättningar! Kram

 5. Karin, varför bryr du dig vad andra tycker och tänker och säger. Sluta med det lyssna inte låt det gå ut ur andra örat. Bearbeta det inte ens Du slösar bort din energi på fel fokus, använd din energi till att bli frisk, till att ta hand om giftet i din kropp och till att älska dina nära och kära!
  Du skrev för ett tag sedan om att du inte skulle bry dig vad folk säger och bara vara med de personer som ger energi, inte med de som tar energi!
  Bry dig inte om folk kommenterar varför du gör på ena eller andra sättet! Alternativ medicin har säkert en indikation på många sjukdomar men inte vid cancersjukdomar.
  Hos djur är cancer lika vanligt som hos människan och hur skulle man förklara uppkomsten hos en underbart snäll golden t.ex. Det finns ingen förklaring, men att vara bitch är mog bättre än att svälja och bli ledsen!
  Du ser inte alls påverkad ut av din medicinering! Du set jäkligt bra ut använd energin till dig själv, lycka till!

  Eva

 6. Heja dig! Och jag håller med dig om det här lite självgoda draget som finns i den alternativa världen. Att bara uttala sig om andras situation och hur man skulle göra eller inte göra – det faller på sin egen orimlighet och på människors oförmåga till empati eller brist på självinsikt. Strunta i dem!

  Och tänk vad vi skulle vinna på att ha någon slags koll eller certifiering på de som behandlar människor. Själv går jag till en fantastisk akupunktör, som läst 8 år i England, vidareutbildat sig i Kina och Israel i örtmedicin, driver kliniker i andra länder och har över 20 års erfarenhet. Hela familjen har gått hos honom och han är väldigt duktig. Han räknas samma som t ex en sjukgymnast som "lärt sig" akupunktur på några helger. Det är inte heller rätt. Jag tänker som du, det bästa från två världar är fint.

  Stor kram och stå på dig!

 7. Hej Karin.
  Vi känner inte varandra, men jag har lite koll på dig genom dena artiklar om yoga i olika tidningar. Har alltid tyckt att du har en skön känsla runt dig, en skön glimt i ögat. Självdistans och humor. Jag hejar på dig här i bakgrunden och skickar all tankekraft jag kan. Skit i alla surpellar och förståsigpåare därute. Skit i alla energitjuvar. Fokusera på dom som bara vill dig väl!
  Kram,
  Sofia

 8. Vad jag håller med dig! Min dotter hade Hodgkins nyligen behandlingen har gått bra, men folk fattar inte att man kommer att vara orolig mer eller mindre resten av livet ändå.
  Jag har fått så idiotiska kommentarer som: "Tänk positivt så blir allt bra" (hur fan vet de det, om man blir frisk beror på om ens cancer är mottaglig för behandling inte på några jävla tankar)"Men jag kan ju lika bra gå ut och bli påkörd av en bil imorgon så det är väl inget att oroa sig för" (när jag pratat om rädslan för återfall) "men är du inte lycklig nu när allt gått bra, du hörs inte överlycklig varför är du inte det" (jo klart jag är lycklig att behandlingen har gått bra, men jag är självklart otroligt ledsen att min dotter överhuvudtaget har behövt vara med om detta hemska och har risk för återfall och biverkningar, men varför hoppar inte DU av glädje varje dag som aldrig haft cancer??) Nej folk förstår inte som inte själv varit där, de förstår verkligen inte, men de kunde ju hålla flabben eller vara förstående och stödjande inför ens oro.

 9. Jag började min bröstcancerresa porecis så, jag tänkte att om jag får cancer ska jag aldrig ta cellgift, men som kommer rädslan och sjukvården som utmålar dte som det enda som någonsin hjälpt människor från cancer. Jag tänkte att jag skulle kunna kombinera dte bästa av två världar men ju mer jag studerade och läste på och pratade med sjukvården insåg jag att det inte går. Västerländska sjukvården har ingen vilja att mötas öht med den österländska elelr andliga vården. Så jag slutade. Jag hittade jag tillbaka till mig själv och mitt hjärta. Det är varje människa val att gå vilke väg hon vill gå. Jag tror dock på den alternativa vården då jag känner jag sett mer bevis påa tt dte fungerar är cellgift. Du sriver om återfall. Det är många som tror attt det är just cellgifterna som ger en återfall genom att skada dem vita blodkropparna och immunförsvaret. Vad fan vet jag jag väljer dte som känns rätt och jag tänke rinte låta ngn sktämma mig till något annat val precis som jag tycker att du ska lyssna till ditt hjärta och stå för dte som är rätt för dig. Ingen har rätt att döma någon annans val hur dem vill bota sin cancer. Vi sitter alla i samma jävla båt. http://javlaskitcancer.blogspot.com

  1. Ellinor, så klart får man och ska man göra sin egen resa. det är ju det jag skriver. Men jag har inte upplevt den svenska sjukvården på det sätt som du gör. Och då ska du veta att jag alltid tidigare i första hand uppsökte homeopat eller annan alternativ vård än den vanliga sjukvården. Men jag undrar var har du sett mer bevis på att den alternativa vården funkar bättre än sjukvården? Jag vill verkligen se såna siffror, såna bevis. Och jag undrar också när du säger "många som tror att det är just cellgifterna som ger återfall". Det är just såna säg säg som jag tycker är obehagliga och som jag upplever att just den alterantiva vården gärna slänger sig med. Jag blir gärna överbevisad. Och jag hoppas du hittar ditt sätt och att du blir friskförklarad snart. All styrka till dig!

 10. Bara för info: Jag tror att föregående talare, med citatet "många som tror att det är just cellgifterna som ger återfall" kan ha syftat på den nya forskning som det nyligen rapporterades om i medierna:
  http://www.svd.se/nyheter/utrikes/cellgift-kan-ge-motsatt-effekt_7398250.svd
  Så länge vården har hopp om att bota är det enligt min mening ett våghalsigt projekt att söka egna vägar. Har cancern väl spridit sig och är inoperabel har man dock inget val eftersom vården då står handfallen. Även om hu har svårt att se dig själv som lyckligt lottad, så försök! Jag kan säga att jag önskar att jag var i din situation!!:-)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *